Over ons

De beste prijs / kwaliteit wijn voor ieders budget !

In 2004 startte ik in bijberoep een handel (Chateau Romaine) in Zuid Afrikaanse wijnen, ik ben opgegroeid met de Franse wijnen uit de Bordeaux streek, maar eens het studentenleven achter de rug was, moest ikzelf op zoek naar wijnen van een goed prijs/kwaliteit die in mijn eigen budget lagen. Hierbij kwam ik snel terecht bij Zuid Afrika, waar je een top Bordeaux blend indertijd nog kon kopen voor 15 Euro.

In 2006 breidde ik het aanbod uit naar de nieuwe wereld, vandaar de verwijzing World Wines... De nadruk werd van toen af gelegd op Argentinië, Chili en Zuid Afrika, en daarnaast nog Australië, Nieuw-Zeeland en de USA. Wat later kwamen daar ook een aantal Europese wijnen bij uit Italië, Spanje, Portugal en Oostenrijk.

Ondertussen hebben we voor elk wat wils (Hongarije, Duitsland etc.), maar het belangrijkste blijft: dit was een uit de hand gelopen hobby wat betekent dat elke wijn in de winkel de kwaliteitscheck heeft ondergaan door de eigen smaakpapillen. Het belangrijkste voor de klant is een lekkere wijn vinden die in zijn of haar budget past ! Geen nonsens maar common sense !

BART VANPETEGHEM, oprichter the World Wines Web store